VERDENSMAGASINET X: Fordi verden er større 12.06.2015


Adresse:
Verdensmagasinet X
Postboks 4699 Sofienberg
0506 Oslo 
redaktor@xmag.no
06.06.2012
I Iran samler president Mahmoud Ahmadinejad stadig mer makt på egne hender. Reformbevegelsens leder er satt i husarrest, og nasjonalgarden nyter stadig større innflytelse over politikken. Samtidig utfordres Ahmadinejad av de religiøse overhodet Ayatholla Ali Khamenei. Hva betyr den nye maktkampen for Irans framtid?
08.09.2011
Mosambik opplevde høsten 2010 de voldsomste demonstrasjonene på flere tiår etter ett prishopp på hvete. Kampen mot den urbane fattigdommen og for stabile matvarepriser, avgjør om 2011 blir et rolig år for president Armando Guebuza
 
23.03.2009
Samstundes med at President Hosni Mubarak strammar grepet om makta, forverres stadig forholda for den jamne egyptar.
 
23.03.2009
Peru er i nye vanskeligheter, to år etter at Alan Garcia Perês ble valgt for å få landet på fote
11.06.2009
Den sosiale uroen som preget landet etter skandalevalget i 2006 er nå erstattet av en dypere økonomisk krise som følge av kollapsen i finansmarkedet i nord.
 
18.01.2012
Afrikamesterskap og oljerikdom til tross, Norges viktigste handelspartner sør for Sahara sliter med å komme på rett kjøl nesten ti år etter borgerkrigens slutt.
 
23.03.2009
Somalias overgangsregjering er under ytre og indre press, så også islamistene som tidligere holdt store deler av området. Med etiopiske styrker på vei ut er framtiden for Somalias hardt prøvede befolkning stadig uklar.
15.07.2009
Det sitjande regimet i Etiopia ser ut til å ta endå fleire steg i autoritær retning. Saman med den vedvarande intervensjonen i Somalia og det spente forholdet til Eritrea, gjer dette at den politiske situasjonen er alt anna enn lys. Samstundes gjev sviktande avlingar og høge matvareprisar stor svolt i dei sørlege delane av landet.
 
30.03.2009
Statsminister Portia Simpson-Miller lå godt an til å vinne regjeringsvalget i 2007. Men en uke før valgdagen ble Jamaica rammet av orkanen Dean, som etterlot seg flom og ødeleggelse. Valget ble utsatt en uke, noe som skulle bli avgjørende for utfallet.
 
05.05.2008
Godt over to år etter at president Manuel Zelaya Rosales brakte regjeringsmakten tilbake til el Partido Liberal, lever fortsatt over halvparten av befolkningen under fattigdomsgrensen.
Fotoserie


Historiske forsider

I 2011 markerer Verdensmagasinet X 20 år som magasin med et bredere utsyn mot Verden. her er noen av forsidene fra de første ti årene


Se fotoserie | Alle fotoserier

Xotisk mat
Et måltid for både øyet og ganen
I Melakas klamme hete kreves det både pågangsmot og fysisk styrke å tilbrede et nonya-måltid.
Les mer | Xotisk mat

xmag.no er et redaksjonelt uavhengig nettmagasin som inneholder artikler og saker fra Verdensmagasinet X. Verdensmagasinet X og xmag.no utgis av Fellesrådet for Afrika, Latin-Amerikagruppene i Norge, Studentenes og Akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og Utviklingsfondet.