VERDENSMAGASINET X: Fordi verden er større 27.06.2015


Adresse:
Verdensmagasinet X
Postboks 4699 Sofienberg
0506 Oslo 
redaktor@xmag.no
02.11.2008
Verdensmagasinet X har i årevis kokt, stekt, bakt  og tilbredt nye retter  fra hele verden i et forsøk på å finne nye smaker. Prøv selv kylling a la Cartagena, bacalaoboller fra Brasil eller fiskekaker fra Thailand.
30.05.2012
Noen matretter er sånn at de snakker rett til kroppen. Det trengs på mørke og kalde kvelder. Og nå  har jeg funnet ut hvordan jeg lager carnitas uten å føle meg mørbanket etter måltidet.
 
07.11.2011
Papayen kalles fruta del bomba av cubanerne. For den smelter bort både mageonde og trevler i kjøttet. Nå er også jeg blitt papayamisjonær. 
 
17.03.2011
Du kan lese om ingefær i Koranen, Mahabharata, Kama sutra og hos Confucius. Det er ikke tilfeldig. Den store lille roten er til glede for både gane og kropp.
17.03.2011
Høstdepresjonen er her. Men dropp lykkepillene, stoffene som gjør deg glad kan du sise. Så er det bare å finne gode oppskrifter slik at man får gleden av å smake den depresjonsdempende maten også.
 
14.01.2011
Noe av det som er morsomste med matlaging er å finne en ingrediens som forandrer retter fra det helt vanlige til noe ekstraordinært. Mynte gir det lille ekstra
 
14.01.2011
Foruten å ha et oppløftende navn har paradiskorn mye å tilby i et lite frø. En ny opplevelse å imponere med, flere smaker i ett korn og glattere hud. Med andre ord den perfekte julegaven til nysgjerrige, jålete og matinteresserte venner.
04.10.2010
Tiden er inne, ke nako, var slagordet for fotball VM i Sør-Afrika.  Fifas strenge regelverk holdt desverre gateselgerne unna tribunene. Om du allikevel har lyst å smake sørafrikansk snacks, får du oppskriftene her.
 
04.10.2010
Noe av det som er aller morsomt med å lage mat er å finne den magiske ingrediensen som gjør at alle blir overveldet over maten, men ikke klarer å peke på akkurat hva det er. Den marokkanske krydderblandingen raz el-hanout er en slik magisk ingrediens. Og i tillegg er den berømt som afrodisiak.
 
07.09.2010
Hadde du noen gang trodd du skulle spise lime som om det var karameller) Det kommer du til å gjøre hvis du har mirakelbærfest
Fotoserie


Historiske forsider

I 2011 markerer Verdensmagasinet X 20 år som magasin med et bredere utsyn mot Verden. her er noen av forsidene fra de første ti årene


Se fotoserie | Alle fotoserier

Xotisk mat
På pinne for sommeren
Den var her så vidt og så stakk den igjen. Men snart, snart kommer sommeren på ordentlig og da skal vi ha spydene klare.
Les mer | Xotisk mat

xmag.no er et redaksjonelt uavhengig nettmagasin som inneholder artikler og saker fra Verdensmagasinet X. Verdensmagasinet X og xmag.no utgis av Fellesrådet for Afrika, Latin-Amerikagruppene i Norge, Studentenes og Akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og Utviklingsfondet.