VERDENSMAGASINET X: Fordi verden er større 26.10.2014
Siste utgave
 
Verdensmagasinet X 2/2013
{F6{F6AA7E35DF5C}AA7E35DF5C}
Abonner!
Om x
 
Ansvarlig redaktør
og daglig leder:
Maren Sæbø


Adresse:
Fredensborgveien 6
0177 Oslo
redaktor@xmag.no
02.11.2008
Verdensmagasinet X har i årevis kokt, stekt, bakt  og tilbredt nye retter  fra hele verden i et forsøk på å finne nye smaker. Prøv selv kylling a la Cartagena, bacalaoboller fra Brasil eller fiskekaker fra Thailand.
30.05.2012
Noen matretter er sånn at de snakker rett til kroppen. Det trengs på mørke og kalde kvelder. Og nå  har jeg funnet ut hvordan jeg lager carnitas uten å føle meg mørbanket etter måltidet.
 
07.11.2011
Papayen kalles fruta del bomba av cubanerne. For den smelter bort både mageonde og trevler i kjøttet. Nå er også jeg blitt papayamisjonær. 
 
17.03.2011
Du kan lese om ingefær i Koranen, Mahabharata, Kama sutra og hos Confucius. Det er ikke tilfeldig. Den store lille roten er til glede for både gane og kropp.
17.03.2011
Høstdepresjonen er her. Men dropp lykkepillene, stoffene som gjør deg glad kan du sise. Så er det bare å finne gode oppskrifter slik at man får gleden av å smake den depresjonsdempende maten også.
 
14.01.2011
Noe av det som er morsomste med matlaging er å finne en ingrediens som forandrer retter fra det helt vanlige til noe ekstraordinært. Mynte gir det lille ekstra
 
14.01.2011
Foruten å ha et oppløftende navn har paradiskorn mye å tilby i et lite frø. En ny opplevelse å imponere med, flere smaker i ett korn og glattere hud. Med andre ord den perfekte julegaven til nysgjerrige, jålete og matinteresserte venner.
04.10.2010
Tiden er inne, ke nako, var slagordet for fotball VM i Sør-Afrika.  Fifas strenge regelverk holdt desverre gateselgerne unna tribunene. Om du allikevel har lyst å smake sørafrikansk snacks, får du oppskriftene her.
 
04.10.2010
Noe av det som er aller morsomt med å lage mat er å finne den magiske ingrediensen som gjør at alle blir overveldet over maten, men ikke klarer å peke på akkurat hva det er. Den marokkanske krydderblandingen raz el-hanout er en slik magisk ingrediens. Og i tillegg er den berømt som afrodisiak.
 
07.09.2010
Hadde du noen gang trodd du skulle spise lime som om det var karameller) Det kommer du til å gjøre hvis du har mirakelbærfest
Blogg
Maren Sæbø
Ansvarlig redaktør
Blodfeberen

Hva er ebola? Hvorfor er den så farlig? Hvorfor har vi den ikke under kontroll?


Les mer | Bloggen

Fotoserie


Overlevelse

For noen handler klimamøtet i København om mer enn prosentregning. Verdensmagasient X besøkte i september 2009 Bangladesh. Alle bilder: Saikat Mojumder


Se fotoserie | Alle fotoserier

Xotisk mat
Magisk mikstur
Jeg har fått tak i en hemmelighet. Og denne er av en slik art at du bare vinner venner ved å fortelle den videre.
Les mer | Xotisk mat

Xmag.no er et redaksjonelt uavhengig nettmagasin som inneholder artikler og saker fra Verdensmagasinet X. Verdensmagasinet X og Xmag.no utgis av Fellesrådet for Afrika, Latin-Amerikagruppene i Norge, Studentenes og Akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og Utviklingsfondet.