VERDENSMAGASINET X: Fordi verden er større 12.06.2015


Adresse:
Verdensmagasinet X
Postboks 4699 Sofienberg
0506 Oslo 
redaktor@xmag.no
11.10.2012
Mo Yan forteller historien om Kinas århundre gjennom livet til kvinnen Shanguan Lu, en nibarnsmor som lever et høyst uvanlig vanlig  liv i en liten landsby i Nord-Kina. Og viser hvorfor han fortjener Nobelprisen
20.12.2011
Aminatta Fornas roman er blitt sammenlignet med Chinuas Achebes hovedverk " Mønsteret rakner". Ikke helt ufortjent, for her er det mye som rakner. Langsomt avdekkes landets moderne historie, gjennom en aldrende manns erindring om kjærlighet
 
20.12.2011
To bøker om det sørlige Afrikas politiske utvikling etter Apartheids fall byr på en solid gjennomgang av hva som har gått galt, og hva som ikke går så galt, hos gamle våpendragere i regionen.
 
20.12.2011
En jentunge blir kvinne, omgitt av fordums storhet og radikal Islam. En svært velskrevet roman åpner dørene in n til Syrias moderne blodige historie, på et tidspunkt hvor deler av historien gjentar seg.
20.12.2011
Det ser aldri ut til å ta slutt, forfatternes fasinasjon for «mørkets hjerte». Heldigvis kanskje, for det er mye å ta av når man skal fortelle historien om Kongo, og da spesielt det vi kaller Kongo-Kinshasa
 
14.11.2011
Dersom man setter en passerspiss i byen Mandalay i Burma, og trekker opp en sirkel med radius på 1100 km, så bor det rundt 600 millioner mennesker innenfor denne sirkelen. Endringene som kommer til å skje i denne delen av Asia i løpet av de neste få årene gjør ”Where China meets India” en av bokhøstens mest interessante politiske bøker.
 
10.12.2008
Man trenger ikke mange sekunder i norske forlagskataloger før man kan konstatere at det meste av den skjønnlitteraturen som oversettes, kommer fra Europa eller USA. Hvorfor er det slik?
Fotoserie


Historiske forsider

I 2011 markerer Verdensmagasinet X 20 år som magasin med et bredere utsyn mot Verden. her er noen av forsidene fra de første ti årene


Se fotoserie | Alle fotoserier

Xotisk mat
Gla'mat

Høstdepresjonen er her. Men dropp lykkepillene, stoffene som gjør deg glad kan du sise. Så er det bare å finne gode oppskrifter slik at man får gleden av å smake den depresjonsdempende maten også.


Les mer | Xotisk mat

xmag.no er et redaksjonelt uavhengig nettmagasin som inneholder artikler og saker fra Verdensmagasinet X. Verdensmagasinet X og xmag.no utgis av Fellesrådet for Afrika, Latin-Amerikagruppene i Norge, Studentenes og Akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og Utviklingsfondet.