VERDENSMAGASINET X: Fordi verden er større 16.08.2015


Adresse:
Verdensmagasinet X
Postboks 4699 Sofienberg
0506 Oslo 
redaktor@xmag.no
30.03.2015
Etter drøyt seks år overlater ansvarlig redaktør og daglig leder Maren Sæbø stafettpinnen til Elida Høeg og Kjersti Kanestrøm Lie.  
28.01.2015
I syriske Kurdistan, Rojava-regionen, står forskjellige religioner, kvinner og menn, side om side og jobber i felleskap for demokratisering og modernisering. Nå har de rustet seg til forsvar mot ISIL.
 
12.02.2015
En stor militæroffensiv ble sist lørdag satt igang i Nordøst-Nigeria for å få has på Boko Haram. Men beslutningen om å også utsette valget, som etter planen skulle vært avholdt 14. februar splitter folk.
 
10.02.2015
Hver dag venter Galia Ali. Hun venter på solnedgangens avkjøling, verdenssamfunnets handlinger, og en krig som kan ta hennes barn hjem til Vest-Sahara. Dette er hennes 39. år som flyktning i Algeries nådeløse ørken.
01.10.2014
Etter at presidentkandidaten Eduardo Campos fra PSB døde i en flyulykke 13.august, seiler den kontroversielle Marina Silva opp som favoritt til første runde i presidentvalget 5. oktober.
 
27.10.2014
Befolkningen i Nord-Nigeria har vært under beleiring i fem år, fanget mellom islamistsekten Boko Haram og brutale nigerianske sikkerhetsstyrker. For et halvt år siden ble også utenomverdenen klar over dette, da mer enn 200 skolejenter ble kidnappet. 
 
09.02.2015
Det har vært et turbulent år for Afrikas mest folkerike land, det lover ikke godt for presidentvalget.
06.05.2014
Det er 20 år siden Sør-Afrika ble et demokratisk land. Like lenge har ANC sittet ved makten, men mange venter fortsatt på fruktene av kampen for friheten.
 
05.12.2013
En enkel motorstopp.  Det skal være årsaken til det brutale drapet på Ghislaine Dupont og Claude Verdon  utenfor Kidal i Mali 2. november. Internasjonale journalister besøker ikke lenger landet, selv om krigen fortsatt pågår.
 
21.04.2014
Snart tretti år med heftig kapitalistisk flørt har gitt den Sosialistiske republikken Vietnam sterk økonomisk vekst og raskt aukande levestandard , men samtidig etterlatt lite sosialisme i praksis
Nicaragua
Blant annet på grunn av seksten år med nyliberalistiske hestekurer, har Nicaragua i dag oppnådd betydelig makroøkonomisk stabilitet. Offentlige utgifter er skåret inn til benet. Hundrevis av statseide virksomheter og de fleste offentlige tjenester er privatisert. Nicaraguas økonomi er åpen, ekstremt sårbar og uten særlig forsvarsverk.
Fotoserie


Historiske forsider

I 2011 markerer Verdensmagasinet X 20 år som magasin med et bredere utsyn mot Verden. her er noen av forsidene fra de første ti årene


Se fotoserie | Alle fotoserier

Xotisk mat
Mirakel i et lite bær

Hadde du noen gang trodd du skulle spise lime som om det var karameller) Det kommer du til å gjøre hvis du har mirakelbærfest


Les mer | Xotisk mat

xmag.no er et redaksjonelt uavhengig nettmagasin som inneholder artikler og saker fra Verdensmagasinet X. Verdensmagasinet X og xmag.no utgis av Fellesrådet for Afrika, Latin-Amerikagruppene i Norge, Studentenes og Akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og Utviklingsfondet.